30 kolor med underbar lakritssmak och riktigt svart färg. Härliga att ha på julens gottebord men lika goda vid alla tillfällen.
Ingredienser:
3 msk lakritspulver eller lakritsgranulat
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl mörk sirap
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull om du använder Turkisk Peppar stöt först karamellerna i en mortel. Koka sakta i ca 40 min eller tills termometern visar 125°.
Du kan också testa genom att göra ett kulprov. Häll lite smat i ett glas med vatten. Går smetan att forma till en seg kula är kolan färdigkokt.
Häll upp kolan i en bakplåtsrpappersklädd form. Låt stelna något och skär sedan kolan till lagom stora bitar som rullas in kolorna i bakplåtspappereller cellofan.
Toppa eventuellt med vitt eller svart salt i filngor.
Saker som är bra att ha hittar du här:
Inga kommentarer