Inlägg taggade med "svenskt"
Fira Sverige 500 år med Swedish fika. Fikatraditionen funnits i Sverige i flera århundraden. Ursprungligen en paus från arbete men har utvecklats till mycket mer än så. Fika är en symbol för gemenskap, njutning och en viktig del av den svenska kulturen.
Baka rullrån, våffelstrutar, gorån eller krumkakor. Forma rullar eller strutar om du vill. Gå ett steg längre och fyll rullarna med kräm och doppa ändarna i smält choklad. Rån är en klassisk kaka som fått nytt liv på senare tid.
Kanelbullekakan är en mjuk kaka som smakar kanelbulle men går mycket snabbare att baka. Perfekt när du är sugen på bullar men inte hinner vänta på jäsning och annat. En riktig favoritkaka!
Supergoda gammaldags smörgåsgurkor i skivor. Så goda att ha på i burkar att ta fram under hösten och vintern.
Att baka bröd ute är enkelt. Pinnbröden får härlig grillsmak och är goda att äta direkt från pinnen.
Klassiska pepparkakor till advent, jul och Lucia. Pepparkaksdeg håller länge i kylskåpet så du kan baka några år gången, när lusten faller på och du vill sprida lite härlig juldoft i huset. Degen räcker till ca 150 kakor.
Lite syrlig och härligt spännande knäck med citronsmak gör garanterat succé som komplement till den klassiska varianten.
Mmm... Med solrosfrön i knäcksmeten kan man i alla fall få inbilla sig att knäcken är lite nyttig! Seg och knaprigt god är den i alla fall.
Ljuvlig chokladknäck är en suveränt god knäck med kakao i smeten. Chokladknäck kan man gott njuta av året om.
En spännande knäckvariant är knäck med polkagrissmak.Två klassiska godissorter i en skulle man kunna säga. Det här receptet räcker till ca 75st knäck.
Två klassiska julsmaker i en liten pappersform. Koka knäck med pepparkakssmak. En kul variant av knäck vid sidan av den traditionella.
Baka julen och barnen mest älskade pepparkaksgubbe. Receptet är lagom till silikonformen och räcker till 8-12 personer.
Vad vore en jul utan knäck? Julen godaste och segaste knäck har också det absolut enklaste receptet. Julens bästa knäck gör du med lika delar grädde, sirap och socker som får koka till härlig knäck som fylls i knäckformar eller hälls ut på en oljad plåt alternativt en silikonduk och sedan bräcks eller delas till knapriga skärvor.