Baka rullrån, våffelstrutar, gorån eller krumkakor. Forma rullar eller strutar om du vill. Gå ett steg längre och fyll rullarna med kräm och doppa ändarna i smält choklad. Rån är en klassisk kaka som fått nytt liv på senare tid.
Ingredienser:
1,5 dl smält smör1,5 dl socker
3 dl vetemjöl (ev en aning till)
3 dl vatten
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt socker.Rör ner mjöl och fortsätt röra ihop till en klumpfri smet.
Tillsätt vatten och rör till en jämn och fin smet.
Värm rånjärnet och smörj det noga inför det första rånet.
Lägg en skedm smet på järnet och tryck ihop det så att smeten trycks ut och plattas till.
Grädda ungefär1 minut tills att rånet "tystnat.
Använd ten rullrånspinne för att renkelt ulla rånen eller en strutformare om du vill gära strutar eller koner.
Man kan även göra skålar genom att forma det varma rånet över ett upp och nervänt glas, liten skål eller kopp.
Inga kommentarer