Recept rullrån
Ingredienser:
1,5 dl socker1,5 dl potatismjöl
1,5 dlvetemjöl
1,5 dl mjölk
1,5 dl smält smör
1 ägg
1 tsk hjorthornssalt
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Blanda det smälta smöret och mjölken.Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt smör-och-mjölk-blandningen.
Låt smetenstå en liten stund.
Värm rånjärnet.
Häll lite av smeten hälls i mitten på det varma järnet.
Vänd järnet så att rånet gräddas på båda sidorna (om du inte har elektriskt järn, då vrms båda sidor samtidigt).
När kakan är färdiggräddad viker du försiktigt upp en kant och stick den i rånrullens skåra och rulla sen snabbt av rånet från järnet.
Låt det rullade rånet svalna.
Du kan göra både rullar och strutar på detta sätt.
För rullar används en rullrånspinne och för strutar en strutformare.
.
Lycka till!
Inga kommentarer