Kanelbullekakan är en mjuk kaka som smakar kanelbulle men går mycket snabbare att baka. Perfekt när du är sugen på bullar men inte hinner vänta på jäsning och annat. En riktig favoritkaka!
Ingredienser:
Kaksmet:
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Smaksättning:
1 dl brunt farinsocker
1 - 2 msk kanel
1 msk kardemumma
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C
Smörj och strö en sockerkaksform.
Smält smöret och blanda ner mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Sikta och blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver noga och vänd ner dem i äggvispet till en jämn smet.
Blanda ner smör-och-mjölk-blandningen i smeten.
Blanda kanel, kardemumma och farinsocker i en skål.
Häll 1/3 av kaksmeten i sockerkasformen.
Strö över hälften av kryddblandningen och täck med nästa 1/3 av kaksmeten.
Strö över resten av kryddblandningen och häll över resten av smeten.
Grädda kanelbullekakan i cirka 40 minuter eller tills den är färdiggräddad.
Testa genom att sticka en sticka i kakan. Stickan ska vara helt ren om kakan är färdig.
Låt kakan svalna innan du hugger in ;)
Recept
Så lyckas du baka de bästa bullarna till Kanelbullens dag. Bageriernas bullar är ofta helt fantastiska och i en klass för sig. Här är några tips som kan få dina hembakade bullar ännu bättre och godare.
Inga kommentarer