Supergoda gammaldags smörgåsgurkor i skivor. Så goda att ha på i burkar att ta fram under hösten och vintern.
Så smart! Jag förstår inte hur jag klarat mig utan denna!
179 kr
0
Ingredienser:
1 kg gurka "västeråsgurkor"3 msk gula senapsfrön
1 bit pepparrot
1-2 röd spansk peppar
3 dl ättikssprit
3 dl vatten
2,5 dl strösocker
3 msk salt
1 stort knippe dillkronor
Lagerblad
eventuellt vitpepparkorn
"Bra storlek om man inte ska laga mycket"
1299 kr 1499 kr
0
Gör så här:
Tvätta gurkorna noga och skiva dem i några millimeter tjocka skivor.Dela eller skiva pepparrot och chili.
Fördela så att alla burkar får ungefär samma mängd.
Blanda ihop lagen, koka och rör tills att socker och salt har löst sig helt i vätskan.
Varva gurkskivor, dillkronor, pepparrot och kryddor i väl rengjorda konserveringsglas eller glasburkar.
Häll lagen över gurkskivorna i burkarna.
Den behöver inte täcka gurkskivorna helt.
Man kan lägga ner något för att trycka ned gurkorna i lagen.
Man kan använda ett litet väl rengjort fat eller en skalad potatis överst som pressar ner gurkan i lagen.
Låt gurkarna med gurkor och lag kallna.
Ställ dem gärna svalt en vecka innan första provsmakningen.
De behöver minst en vecka för att få rätt smak.
Fat eller potatis tas bort nu när lagen trängt in i gurkorna.
Variation:
Gurkorna kan även läggas in hela eller skurna på längden i stavar.
Recept
Cornichoner - inlagda små gurkor på franskt manér. Välj riktigt små gurkor. Franska om du har men vanliga västeråsgurkor i litet format funkar bra.
Bevara sommaren tomater eller gör dem vilken tid på året som helst bara för att de är så underbart goda. Superenkelt och lika gott!
En härligt kryddig chutney att plocka fram till middagar och luncher eller att ge bort som en fin present.
Inga kommentarer