Bevara sommaren tomater eller gör dem vilken tid på året som helst bara för att de är så underbart goda. Superenkelt och lika gott!
Ingredienser:
1 kilo körsbärstomater i olika former och färger Olivolja (för att ringla över och i burken)
1 tsk socker, farinsocker eller honung
1 tesked salt
1 tsk chiliflakes eller hackad färsk chili
(andra kyrddor du gillar, kanske oregano, basilika, timjan eller rosmarin)
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Lägg tomaterna på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja.
Strö salt, socker, kryddor och chiliflakes över tomaterna.
Grädda i ugnen i 40 minuter.
Lägg tomaterna i fina burkar och fyll upp med olivolja.
Förvara i kylen.
Ät tomaterna till pasta eller som en härlig en kryddig topping för bruschetta, ost och på kex.
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
0
Inga kommentarer