Inlägg taggade med "konservera"
Kronärtskocka i olja är riktig en favorit. Bra att ha till hands när du får oväntat besök, i en vardagspasta eller när något behöver en liten extra kick fylld med vitlök, lager, timjan och lite vin.
Picklade grönsaker i burk, en brittisk delikatess och ett smart sätt att bevara grönsaker och ge dem härlig karaktär med både sälta och syra. Dessutom enkelt och billig, så varför inte testa?
Cornichoner - inlagda små gurkor på franskt manér. Välj riktigt små gurkor. Franska om du har men vanliga västeråsgurkor i litet format funkar bra.
Supergoda gammaldags smörgåsgurkor i skivor. Så goda att ha på i burkar att ta fram under hösten och vintern.
Bevara sommaren tomater eller gör dem vilken tid på året som helst bara för att de är så underbart goda. Superenkelt och lika gott!
Paraffinering är ett bra, lite gammaldags sätt att skydda sylt, marmelad och annat mot mögel- och bakterieangrepp.
Att konservera själv hemma är inte alls så svårt som man kan tro. Så här går man tillväga.
Egen sylt fylld med bär smakar fantastiskt! Bevara sommarens smaker i vackra glasburkar och ta fram till pannkakor, bakverk, ostar och annat gott.
Ketchup är inte svårt att göra själv. Ett fantastiskt bra sätt att göra något av tomaterna som plötsligt mognat i trädgården eller invaderat butiker och torg. Denna variant innehåller en hel del kryddor.
Lite kryddig och spännande ketchup där tomaterna bytts ut mot rödbetor. Väl värd att testa!
Gör en egen ketchup utan att behöva skala, mosa och fixa så mycket. Testa ett superenkelt recept!