blomkål konservera morötter paprika LeParfait gurka gula senapsfrön pickles kaffebönor hel koriander inläggningar Storbrittanien
Picklade grönsaker i burk, en brittisk delikatess och ett smart sätt att bevara grönsaker och ge dem härlig karaktär med både sälta och syra. Dessutom enkelt och billig, så varför inte testa?
Ingredienser:
250 g (grovt) salt2 liter vatten
1 gul paprika
1 grön paprika
1 röd paprika
5 hackade vitlöksklyftor
5 kaffebönor
1 blomkålshuvud
1 msk hel koriander
4 morötter
1 gurka
1 tsk pepparkorn
1 msk senapsfrön
1 liter vitvinsvinäger
"Lagom stor gryta. Både snygg och i juste kvalitet"
1699 kr
0
Koka upp 2 liter vatten tillsammans med salt. Låt saltlaken svalna till rumstemperatur.
Tvätta, skala och hacka grönsakerna till den storlek du önskar.
Blanda vinäger och kryddor till en lag.
Låt de ansade grönsakerna dra i saltlaken under minst 2 timmar.
Lägg de avrunna grönsakernai burkar och täck dem med vinäger- och kryddlagen.
Förslut burkarna och låt allt stå i minst 45 dagar.
Avnujt som tilltugg, tillbehör till andra rätter, i grytor eller serveras som förrätt på bröd med färsk getost.
Tvätta, skala och hacka grönsakerna till den storlek du önskar.
Blanda vinäger och kryddor till en lag.
Låt de ansade grönsakerna dra i saltlaken under minst 2 timmar.
Lägg de avrunna grönsakernai burkar och täck dem med vinäger- och kryddlagen.
Förslut burkarna och låt allt stå i minst 45 dagar.
Avnujt som tilltugg, tillbehör till andra rätter, i grytor eller serveras som förrätt på bröd med färsk getost.
Inga kommentarer