Kronärtskocka i olja är riktig en favorit. Bra att ha till hands när du får oväntat besök, i en vardagspasta eller när något behöver en liten extra kick fylld med vitlök, lager, timjan och lite vin.
Grejer du kan behöva
DU SPARAR 881 kr på Vackert trä med långt liv
3499 kr 4380 kr
0
Ingredienser:
6 lila kronärtskockor20 cl vittvin
30 cl vitvinsvinäger
30 cl vatten
1 citron
2 timjankvistar
6 lagerblad
2 vitlöksklyftor
salt & hela pepparkorn
god olivolja
"Gul som guld och med en fantastisk smak" ⭐️⭐️⭐️⭐...
176 kr
0
Gör så här:
KronärtskockornaFörbered en stor skål med kallt citronvatten.
Ta bort första raden med gröna blad och vänd kronärtskockan.
Skär bort de gröna bladen vid basen för att bara behålla de nästan vita.
Låt kronärtskockorna dra i det kalla citronvattnet medan du förbereder vinägern.
Vinägern
Värm vin, vinäger och vatten i en kastrull på medelvärme, tillsätt sedan 3 lagerblad, 1 timjankvist, 1 nypa salt och 1 tsk hel peppar.
Låt dra i 10 minuter.
Koka kronärtskockorna i vinägerlagen i 8 till 10 minuter.
Låt kronärtskockorna rinna av på en bräda, skär dem på mitten eller i kvartar och lägg dem i en glasburk.
Tillsätt en timjankvist, hela vitlöksklyftor och 3 lagerblad.
Fyll upp med olivolja så att allt täcks.
Låta dem marinera i 7 dagar innan de äts och förvara i kylen.
Det går också fint att värmebehandla eller konservera dem för längre förvaring.
Värmekonservera i kokande vatten i 20 minuter.
Inläggningen håller minst ett år.
"Härlig röksmak och en aning styrak passar till det mesta"
69 kr
0
Inga kommentarer