Spara tomaterna på bruk. Tomatsås att att konservera för senare användning.
Så smart! Jag förstår inte hur jag klarat mig utan denna!
179 kr
0
Ingredienser:
2,5 kg mogna tomater
2 hackade lökar
2-3 vitlöksklyftor
1 lagerblad
timjan
persilja
basilika eller dragonblad
1 tsk socker
Kryddor (ex oregano och rosmarin eller testa kanel, muskotnöt, kryddnejlika...)
1 matsked olivolja
Salt & peppar
Gör så här:
Tvätta, urkärna och skala tomaterna.Skär i bitar.
Bryn löken i olivolja i en stekpanna, tillsätt pressad vitlök, tomater, örter, kryddor och socker eller honung.
Smaka av med salt och peppar.
Sjud försiktigt i minst 30 minuter.
Fyll konserveringsburkar med tomatsås.
Se till att lämna ett mellanrum på 2 cm från brättet.
Förslut och värmekonservera i 45 minuter vid 100°C (koktemperatur).
Inga kommentarer