Åsas kanelkaka recept

Användarnamn

Åsas kanelkaka
Saftig, hållbar och med minnen från mammas kök.

Ingredienser:

4 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2,5 msk kanel
3,5 dl vetemjöl
150 g smör
1 dl vatten
1 dl ljus sirap


Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver och kanel med vetemjöl i en annan skål och vänd ner mjölblandningen i äggsmeten.
Smält smöret och koka upp tillsammans med vattnet.
Rör ner smör och vatten i smeten tillsammans med sirapen.
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 2 l.
Grädda ca 50 minuter.
Testa med en stcka om kakan är klar. 
Låt kakan svalna.

Vill du göra kakan extra fin kan den glaseras med glasyr av florsocker eller en frosting på cream chease. Det gör dessutom att den torkar långsammare och håller sig fräsch extra länge.
Ett annat fint tips är att sikta kanel och/eller florsocker över kakan.


Saker som är bra att ha:

ceylonkanel  Justerbar kakring
Kanelkaka i justerbar kakring eller anslagsring
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: dURg9d (motverkar spam)
Inga kommentarer