Browines med misokola och mandlar RECEPT

Användarnamn

Brownies med miso-kola
Nästan nyttiga brownies med massor av chokladsmak, lite salt toppade med chokladkola och nötter med tillsats av japansk vit miso som höjer smaken till skyarna!

Ingredienser:


Brownies: 
730g florsocker 
400g mandelmjöl 
200g kakao 
1½ tsk salt 
1 msk vaniljpulver
7 äggvitor (ca 250g)
130ml matolja
 

Brända miso-mandlar: 
Matolja  
400 g rostade mandelflagor eller en blandning av nötter, frön & mandel
170g strösocker
(1 msk glukos)
4 msk vatten 
4 msk kokosnötolja 
½ tsk bakpulver 
1 tsk salt 
3 msk vit misopasta  
1 msk sesamolja 

Miso-kola: 
3 msk smör 
1 burk  kondenserad mjölk 
300g mörk choklad i pellets 
1dl vit misopasta   

Gör så här:


Brownies: 
Värm ugnen till ugnen till 175°C.
Klä en långpanna ca 45x33cm med bakplåtspapper. 
Sikta ner florsocker, mandelmjöl, kakaopulver, vanlij och salt i en stor skål.
Blanda.
I en annan skål rör du ihop äggvita och olja. 
Blanda ner de våta ingredienserna i de torra och rör ihop så att du får en mycket styv smet och alla torra ingredienser har absorberats. 
Sprid ut degen så jämnt som möjligt i formen och baka i 12 till 15 minuter.
Kakan ska vara i mitten är inställd och fast vid beröring.
Låt svalna. 

Brändamandlar och nötter:
Minska ugnsvärmen till 150°C.

Smörj en stor skål med olja.
Lägg i mandel och nötter, krossa försiktigt med händerna. 

Blanda socker ( ev glukos) och vatten i en gryta. Koka över medelhög värme i drygt 5 minuter tills en gyllenbrun karamell bildas.
Blanda försiktigt runt i pannan ibland, men rör inte om hela tiden. 
Minska värmen och rör i olja, salt och bakpulver innan du vispar i miso-pastan.
Karamellen kan se lite separerad ut.  

Häll den varma karamellen över nötblandningen och rör ihop.
Om det blir ojämnt kommer det att ordna sig senare i ugnen.
Rör i sesamoljan och lägg nöt-karamell-blandningen i ett enda lager på en bakpappersklädd plåt och baka i 10 minuter.
Låt svalna helt.
Dela och förvara i en lufttät burk tills den ska användas. 

Miso-kola:
Blanda smör, kondenserad mjölk och choklad i en kastrull på ganska låg värme tills chokladen smält helt.
Tillsätt vit miso och vispa slätt. 
Bred kolasmeten över brownien och frys hela plåten i minst 1 timme.
Lyft med hjälp av bakplåtspappret hela den kalla kakan från pannan och skär i 18 fina bitar.
När kakan serveras, toppas varje bit med en bit av de kanderade mandlarna.

Saker som är bra att ha:


vit miso     Mörka choklad pellets   
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: bb8Qbq (motverkar spam)
Inga kommentarer