Inlägg taggade med "choklad"
No-bake chokladkaka som kan bakas utan ugn eller spis. Perfekt året runt eller som del av gotterna till jul. Den galet goda korven finns i mängder av varianter och kallas Salame di Cioccolata i Italien.
Ganach eller chokladtryffel-fyllning. Ett bra grundrecept För ca 30 praliner.
Superenkla chokladbollar som görs på klassiskt vis med en karamellig touch. Dekorera dem med pärlsocker eller med kokos, du väljer själv, smaskigt blir det i alla fall!
De här godingarna passar som mellanmål en eftermiddag, som en nyttigare efterrätt eller varför inte som en del av picknickkorgen? De är lätta att slänga ihop och att ta med sig.
De här chokladbollarna med dadlar och popcorn är riktigt enkla att rulla ihop, perfekta för fredagsmyset eller att ta med ut i parken.
Färga vit choklad men naturliga pulver och kakaosmör. Testa rödbeta, matcha, blåbär eller någon annan spännande färg.
Gör egen färg till chokladpraliner, ett grundrecept på egen färg med pulver till choklad.
Nästan nyttiga brownies med massor av chokladsmak, lite salt toppade med chokladkola och nötter med tillsats av japansk vit miso som höjer smaken till skyarna!
Svalkande hetta! Superenkel glass som går fint att göra även utan glassmaskin.
Vackra påskägg i fina färger gör du enkelt av färgade melts eller choklad. Lite större ägg som kan fyllas med en överraskning!
Oväntat god kombo av gröna pistagenötter, rosalila lavendel och härligt mustig varm choklad. Mitt i prick!
Choklad i kombination med havssalt finns i chokladkakor. Testa en varm drickchoklad med lite salt. Gott, mindre sött och lite mer vuxet än vanlig chokladdryck.
Mörk fransk chokladkaka. Superenkel att göra och sprängfylld med chokladsmak.
Lite kompakta och saftiga bottnar perfekta till goda tårtor med härliga fyllningar. Jag delar ibland smeten i 2 delar och gräddar i en liten springform 12cm i diameter. Då får man 2st små men höga tårtor. Även om jag gör en tårta tar jag gärna en lite mindre form och får en högre tårta.
En spännande fondant de lux med tryffelhonung. Receptet & bilden kommer ursprungligen från Calugi som levererar tryffelhonungen men har förändrats något.
Konditor Stefan J Petersén lär dig göra påskäggskal i choklad, Fina som de är eller ihopbyggda till ett vackert påskslott med marsipanankor,
Vit choklad är en fin bas i en chokladtryffel som ska smaksätts eller färgas. Testa att både färgsätta och smaksätta tryffeln med frukt eller bärpulver. Självklart kan du strunta i smakerna om du vill ha en helt vit tryffel eller med den som bas experimentera med andra smaker.
Härlig chokladsmak att fylla praliner, bakverk och annat gott med. Testa att alternera chokladsorter eller tillsätt olika typer av smaksättningar.
Superenkelt, effektfullt och smaskigt sött men med tydlig hallonsmak.
Klassisk kladdkaka är enkel och snabb att baka. Den kan piffas till lite extra med spännande smaksättning. Testa chili, hallon, citrus eller nötter.
Gör en enkel chokladprovning. Testa olika typer av Criollo, den finaste av kakaotyper.
En vacker chokladkaka med matcha, bär och kokos. Dekorerad med guld!
Gör egna chokladkakor med olika dekorativa ätbara utsmyckningar som smakar mer eller mindre. På denna vita kaka ligger det guld i små högar...
Choklad i våfflorna är fantastiskt gott. Riktigt goda till starkt kaffe med lite florsocker på toppen hackad choklad och en klick grädde. En annan variant är att lägga till en klick lemoncurd och en kvist mynta.
Mörk härlig chokladfondant som smälter i munnen. En härlig desert som uppskattas av de flesta - unga som gamla.
Gör egna chokladpraliner i silikonformar. Superenkla praliner som även kan göra av nybörjaren.