Fakta om choklad och kakao

Användarnamn

Choklad och kakao
2017-10-29 @ 19:00:00
Hur gör man kakao?
Kakaopulver tillverkas av resterna efter att kakaosmöret pressats ur kakaobönorna.
De pulveriserade pressresterna behandlas för att bli mer lättlösliga.

Minst 35 % kakaoinnehåll måste det finnas i chokladkakor enligt EU-regler.

Hur mycket fett som lämnas kvar i massan varierar: upp till hälften till fina chokladkakor, minimum 18 % i chokladkakor enligt EU-regler.
Biliga "chokladkakor" som alltså inte får kallas choklad.

En vanlig ersättning för kakaosmör är kokosfett som är billigt och har samma smältande känsla.
Inom EU är "choklad" en skyddad beteckning på kakaoprodukter där minst 95 % av fettet är kakaosmör och resten sex namngivna ingredienser.

Detta kan inte alla tillverkare av blockchoklad leva upp till varför dessa produkter idag går under namn som "Block" eller non-temp.

Här kan du köpa choklad mm:
mörk choklad   Kakaosmör   Mörk choklad 70 procent
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: M6RF7K (motverkar spam)
Inga kommentarer