Oväntat god kombo av gröna pistagenötter, rosalila lavendel och härligt mustig varm choklad. Mitt i prick!
Ingredienser:
3,5 dl mjölk 3% (eller den typ du föredrar mandel, soja eller dyl)
2 tsk torkade lavendelblommor
2 dl mörka chokladpellets alt. mjölkchokladpellets
0,5 dl skaladre pistagenötter rostade med eller utan salt
1-3 tsk honung om du vill ha en sötare choklad.
Vispad grädde.
Gör så här:
Häll mjölken och lavendeln i en kastrull.
Värm och låt stå en stund under lock så att lavendeln infuserar mjölken.
Under tiden hackar du pistagenötterna.
Det funkar bra med saltade pistagenötter. Sältan ger lite extra sting till chokladen.
Sila bort lavendelblommorna från mjölken och häll tillbaka mjölken i kastrullen.
Häll ner chokladpelletsen och värm försiktigt tills chokladen är smält.
Vill du söta chokladen tillsäter du någon eller några teskedar honung.
Den som vill ha en mindre söt choklad avstår från honungen.
Vispa ordentligt och häll upp i kopp.
Toppa med vispad grädde och hackade pistagenötter.
Tips! Om du använder färsk lavendel behöver du i de flesta fall ungefär dubbel volym av motsvarande torkad lavendel.
Saker som är bra att ha hittar du här:
Inga kommentarer