Mörk fransk chokladkaka. Superenkel att göra och sprängfylld med chokladsmak.
Ingredienser:
425g mörk choklad i pellets eller hackad
200g smör
5 ägg
2 msk vatten
1 dl socker
1 tsk salt
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Smörja och strö (eller fodra med bakplåtspapper en bakform med löstagbar kant ca 23cm i diameter.
Smält chokladet och smöret i en vattenbad eller mikrovågsugn (var försiktig) och häll sedan choklad-smörblandningen i en skål.
Tillsätt ägg, ett i taget och blanda tills blandningen är helt jämn.
Häll vattnet i en kastrull, tillsätt socker och salt och koka under omrörning tills sockret och saltet löser sig (ca 1-2 minuter).
Rör ner sockerblandningen i chokladblandningen och rör ihop. Vispa sedan smeten tills den är jämn och blank. Det tar ca 3 minuter.
Fyll kakformen med smeten och baka i 30-35 minuter tills kanterna ser bakade ut men mitten av kakan fortfarande är blank.
Låt kakan svalna ordentligt innan servering.
Servera som den är eller toppad med hallon eller passion- & mangogranulat och grädde.
Vill du boosta chokladen ännu mer glaserar du kakan med smält choklad.
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer