Inlägg taggade med "franskt"
Klassiska crêpes som kan paras ihop med det mesta och bästa. Testa receptet och tillägg din favorit sylt, nutella, bär och marmelad.
Otroligt enkel och smakrik stekt gåslever med kycklingbuljong. Gåslever är rik i A, D och K vitaminer och järn. Ett hälsosamt alternativ till förrätt.
En enkel gåslever toast som förrätt till alla tillfällen. Gåsleverns historia tar oss tillbaka i tiden 4 500år då man i Egypten upptäckte den speciella smaken av levern. Under romarrikets utvidgning spreds delikatessen till Frankrike som än idag anses vara ank- och gåsleverns centrum. Gåslevern innehåller rikligt med A, D, K vitaminer samt järn och koppar och är väldigt nyttigt.
Gör baguette själv hemma som en äkta bagare. Med bara få ingredienser får du bröd till allt från frukost till ost och vin kvällar.
Dessa mandelbaserade macarons kommer vara perfekt för varma sommardagar. De traditionella macarons har en lång historia och är lokala specialiteter i städer i Frankrike.
De smöriga och goda croissanterna har fått sin ursprung i Österrike och har senare blivit känt i Frankrike då de uppfann nya sättet att göra våra dagens croissanter pösiga med smördeg.
Lättare än så blir det inte! Denna snabba klassiska franska efterrätten är klar på bara 60 minuter. Krämiga mörka chokladtårtan toppad med vispgrädde är perfekt för fika stunder med vänner.
Detta lätta och snabba franska delikatessen passar till varje tillfälle. Gratinerade sniglar är perfekta till förrätt med ett glas vitt. Sniglar (escargot på franska) är väl gillade i Frankriket och varje år firar de National escargot day den 24 Maj.
Ratatouille är en traditionell fransk grönsaksröra som härstammar från Nice, Frankrike. Namnet ratatouille kommer från franska språket och betyder något som är sönderdelat och hoprört. Rätten tillagas ofta med tomater, paprika, zucchini, aubergine och lök. Grytan serveras ofta som tillbehör till andra rätter.
Cornichoner - inlagda små gurkor på franskt manér. Välj riktigt små gurkor. Franska om du har men vanliga västeråsgurkor i litet format funkar bra.
En klassisk cocktail. I grund och botten en Tom Collins toppad med bubbel. Den sägs vara skapad av Harry MacElhone 1915.
Confiterade anklår har du kanske hört talas om men hur är det med confiterad sparris?
Crostini med blommigt salt med eller utan löjrom, rödlök och creme fraiche.
Mörk fransk chokladkaka. Superenkel att göra och sprängfylld med chokladsmak.
Ljuvliga små franska kakor utmärkta till te eller kaffe eller som dessert, kanske tillsammans med glass eller sorbet. I detta recept ingår mandelmjöl som gör kakorna extra goda. En madeleinekaka doppad i lindblomste har blivit sinnebilden för Marcel Prousts "På spaning efter den tid som flytt". Recept för ca 12 st normalstora madeleinekakor. Formarna finns i olika storlekar.
Ett härligt recept på risotto kokt med rött vin och vår härliga Tryffellycka från Herbaria. Servera risotton med ratatouille och parmesan. Kanske vill någon också ha en droppe tryffelolja på toppen av anrättningen? Receptet kommer från från Herbaria.
En härlig citronfräsch potatissallad måste inte enbart vara en sommarrätt utan kan ätas alla tider på året. Den här varianten får smak av en härlig citronaioli med kapris och silverlök. Serveras antingen ljummen eller kall, tillsammans med nygrillat.
Mörk härlig chokladfondant som smälter i munnen. En härlig desert som uppskattas av de flesta - unga som gamla.
Gör egna chokladpraliner i silikonformar. Superenkla praliner som även kan göra av nybörjaren.