Chokladpralin i silikonform

Användarnamn

Chokladpraliner enkla
Gör egna chokladpraliner i silikonformar. Superenkla praliner som även kan göra av nybörjaren.

Ingredienser:

200g choklad - vit, mjölchoklad eller mörk choklad , gärna i pelletsform.

Gör så här:

diamantform för praliner Praliner
Pralinform

Här hittar du pralinformar av olika slag.

Smält 150g choklad i mikrovågsugn eller vattenbad tills den når en temperatur av 40ºC för mörk choklad eller 38 °C för vit och mjölkchoklad.
Använd en skål och en spatel för att smälta och röra om i chokladen.

När den har nått önskad temperatur, tillsätt resten av chokladen fint hackad choklad och rör om tills du har smidig och helt smältchoklad.
Nu är chokladen tempererad.
Läs mer om temperering HÄR!

Fyll hålen i pralinformarna med smält choklad, utan att gå över kanten på formen (då får pralinen fula "fötter").
Om du vill kan du lägga till några dekorativa eller goda små överraskningar som nötter, russin, körsbär, tranbär etc.

Se till att chokladen verkligen fyller formen genom att lyfta formen och låta det falla platt ovanpå arbetsytan.
Låt svalna i 20 minuter. Ta choklad från formen genom att försiktigt trycka på basen av varje hålrum.

Självklart kan du experimentera med att först göra skal av choklad i formarna.
Sedan fylla dess med någon härlig fyllning och till sist täcka med choklad.
Övning ger färdighet!!

Följ den VÅR GUIDE och du kommer att lyckas.

Fler recept på praliner hittar du HÄR!

Använs pralinformar av silikon eller termoplast också kallad polykarborat.

Här kan du köpa saker som är bra att ha:

Bamix     Pralinform     mörk choklad

 

Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 6aquZd (motverkar spam)
1 Kommentar
#1
Sundberg
Hej. Tack för informationen. Har som tänkt göra lite annorlunda detta år med presenter till mina syskon med föräldrar. Ska börja testa ditt recept. Många plus till dej. :), Mvh från Boden
2019-09-30 @ 18:15:12