Ingredienser:
200g choklad - vit, mjölchoklad eller mörk choklad , gärna i pelletsform.
Gör så här:
Här hittar du pralinformar av olika slag.
Smält 150g choklad i mikrovågsugn eller vattenbad tills den når en temperatur av 40ºC för mörk choklad eller 38 °C för vit och mjölkchoklad.
Använd en skål och en spatel för att smälta och röra om i chokladen.
När den har nått önskad temperatur, tillsätt resten av chokladen fint hackad choklad och rör om tills du har smidig och helt smältchoklad.
Nu är chokladen tempererad.
Läs mer om temperering HÄR!
Fyll hålen i pralinformarna med smält choklad, utan att gå över kanten på formen (då får pralinen fula "fötter").
Om du vill kan du lägga till några dekorativa eller goda små överraskningar som nötter, russin, körsbär, tranbär etc.
Se till att chokladen verkligen fyller formen genom att lyfta formen och låta det falla platt ovanpå arbetsytan.
Låt svalna i 20 minuter. Ta choklad från formen genom att försiktigt trycka på basen av varje hålrum.
Självklart kan du experimentera med att först göra skal av choklad i formarna.
Sedan fylla dess med någon härlig fyllning och till sist täcka med choklad.
Övning ger färdighet!!
Följ den VÅR GUIDE och du kommer att lyckas.
Fler recept på praliner hittar du HÄR!
Använs pralinformar av silikon eller termoplast också kallad polykarborat.
Här kan du köpa saker som är bra att ha: