Fondant med vitchoklad som rinner ut likt lava ur den lilla kakan.
Ingredienser
160 g vit choklad
80 g smör
4 medelstora ägg
1/3 kopp, ca 80 g socker
½ kopp, ca 80 g mjöl
Röda bär till garnering
Gör så här
Smält chokladen och smöret i en minut i mikrovågsugn eller i en skål över kokande vatten och rör blandningen slät.
Vispa samman ägg och socker med en visp.
Tillsätt chokladen och smöret (inte för varmt) och rör om väl.
Sikta i mjöl och rör om tills det blandas ordentligt.
Fyll formaran till hälften med smeten och frys i minst 2 timmar.
Vid servering:
Värm ugnen till 190ºC och grädda kakorna i ca 12 minuter.
Låt kakorna vila i minst 5 minuter innan de tas ut ur formarna.
Placera kakorna på tallrikar och garnera.
Vit choklad köper du HÄR! Silikonformar för fondant hittar du här!
Inga kommentarer