En härlig citronfräsch potatissallad måste inte enbart vara en sommarrätt utan kan ätas alla tider på året. Den här varianten får smak av en härlig citronaioli med kapris och silverlök. Serveras antingen ljummen eller kall, tillsammans med nygrillat.
Ingredienser:
Potatissallad
800 g potatis
1 st färsk lök
1 knippa rädisor
1 knippa gräslök
1 knippa persilja
5 msk kapris
Aioli
2 klyftor vitlök
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 tsk vit balsamico-vinäger
1/2 dl rapsolja
1 dl citronolja
1 citron
1/2 dl gräddfil
Kaprisspad
Gör så här:
Koka potatisen. Hacka resperktiver skiva läk, rädisor, gräslök och persilja.
Skar den kalla kokta potatisen i mindre bitar.
Aioli: Lägg vitlök, äggulor, balsamico och dijon i en mixbägare, Mixa och tillsätt olja i en tunn stråle under forsatt mixning.
Smaka av med irton och blannda i gräddfil och kaprisspad.
Blanda postis och grönsaker.
Rör mer aiolin i blandningen.
Låt gärna salladen stå en stund innan servering.
Inga kommentarer