Ostsufflé med rökt vikingsalt RECEPT

Användarnamn

Ostsufflé med rökt vikingsalt
Finaste sufflén med magiskt salt

Ingredienser:

2,5 dl mjölk
20 g majsmjöl
3 ägg
50 g riven ost
1 tsk vikingasalt
Rökt vikingsalt
Franskt salt med nordiskt ursprung!
167 kr
Köp
Info
0
Serveringsglas 4st för frys & ugn
Tål temperaturer mellan -20 och 300 grader.
291 kr
Köp
Info
0
Suffléform i vitt porslin Pillivuyt
489 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Värm ugnen till 180°C.
Blanda majsmjölet med en halv deciliterl mjölk.
Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Ställ åtsidan.
Koka upp resten av mjölken i en kastrull med vikingasaltet och tillsätt majsmjölsblandningen.
Rör hela tiden tills det bildar en tjock slät sås.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt 3 äggulor under vispning och till sist den rivna osten.
Blanda noga.
Vänd sedan ner äggvitan försiktigt.

Lägg i ramekinformar (små suffléfomar) eller en stor suffléform och tillaga i ugnen i ca 30 minuter på 180°C.
Portionssuffléer behöver mindre tid än en stor.

Servera omedelbart!
Låt gästerna vänta på sufflén - INTE tvärt om!
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VmH4Em (motverkar spam)
Inga kommentarer