Finaste sufflén med magiskt salt
Ingredienser:
2,5 dl mjölk20 g majsmjöl
3 ägg
50 g riven ost
1 tsk vikingasalt
Gör så här:
Värm ugnen till 180°C.Blanda majsmjölet med en halv deciliterl mjölk.
Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Ställ åtsidan.
Koka upp resten av mjölken i en kastrull med vikingasaltet och tillsätt majsmjölsblandningen.
Rör hela tiden tills det bildar en tjock slät sås.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt 3 äggulor under vispning och till sist den rivna osten.
Blanda noga.
Vänd sedan ner äggvitan försiktigt.
Lägg i ramekinformar (små suffléfomar) eller en stor suffléform och tillaga i ugnen i ca 30 minuter på 180°C.
Portionssuffléer behöver mindre tid än en stor.
Servera omedelbart!
Låt gästerna vänta på sufflén - INTE tvärt om!
Inga kommentarer