Rökt vikingsalt
Franskt salt med nordiskt ursprung!
167 kr
Med kraftfulla och rökta aromer kommer vikingsaltet att överraska! Legenden säger att receptet har sitt ursprung hos vikingarna och hittades genom ett mirakel... Oavsett är det rökta vikingsaltet ett helt suveränt tillbehör till gratänger, potatis, tomater, fisk, kyckling, ägg, krispiga sallader, rött kött, söta rotfrukter och mycket annat!
Rökt Vikingsalt Sel Viking Terre Exotique
Det sägs att vikingarna slängde salt havsvatten på elden för att få en fin salt röksmak och för att kunna samla upp de rökta saltkristallerna som fastnade runt eldarna.
Vikingarna var ute på haven under långa perioder och de var skicklig på att bevara sin mat genom att röka den.
Denna kärlek till rökt mat, typiskt fisk eller vilt har hållit kvar hos skandinaverna sedan dess.
Det här saltet är en modern variant av vikigarnas rökta salt.
Ett försiktigt rökt salt som omedelbart för tankarna till en pyrande eld utanför en timmerstuga.
Det fantastiska rökta och smaksatta saltet ger härlig röksmak till stekt potatis, tomater, ägg, lax, lamm, fläskkött, kyckling, grillat, majonäs, ost, rött kött, söta grönsaker som morötter och sötpotatis och en hel massa annat.
De delikata aromerna i vikingasalt är fantastiska tillsammans med potatis, kokta ägg och lax.
Vikingsalt är idealiskt för fisk- eller kycklingmarinader och till tofu.
Den rökta smaken är idealisk till fågel, läckert till sommarens grillar, för att krydda spett, paprika eller fläsk- och lammkotletter. Det är galet gott i , potatisgratänger. Prova att gnida in saltet i biffar, strö över körsbärstomater innan de steks eller använd det på toppen av en för Bloody Mary.
Vikingsalt är ett häpnadsväckande salt med sin subtila blandning av rökt salt och starkt smaksatta kryddor.
Svartpeppar, gurkmeja och grillad lök förhöjersmaker utan att bränna smaklökar.
Den fina konsistens löser sig lätt och smakerna blandas snabbt in. Svartpeppar ger karaktär, gurkmeja ger en varm välrundad smak och grillad lök ger en söt ton... Alla dessa smaker förstärker det rökta saltet på ett härligt sätt.
Testa gärna:
Smör med vikingsalt:
Blanda Viking Salt med smör. Perfekt till blinis, med rökt lax och på en grillad eller stekt köttbit.
Vikingsaltmarinerad fisk:
Marinera fisk i saften av 2 citroner med några nypor vikingasalt och några timjankvistar i 4 till 5 timmar, grilla sedan på grillen eller i ugnen.
Vikingsaltgravad lax
Gnid laxsidor med en blandning av Vikingsalt och Savorasenap och grava i kylen i 2 dagar.
Viking Salt Fish Crumble
Strö Viking Salt över fisk i slutet av tillagningen
Potatis med vikingsalt
Tillsätt 1 tsk vikingasalt i kokvattnet och strö några nypor vikingasalt över potatisen precis innan servering;
Béchamelsås med vikingsalt
använd Viking Salt istället för vanligt salt i béchamelsås för en kryddig twist.
Perfekt till ex blomkål eller i lasange
Vikingsalt till gåslevern:
Strö en nypa vikingsalt över kanapéer med foie gras.
Testa gärna ostsufflé med vikingsalt.
Se mer HÄR!
Det sägs att vikingarna slängde salt havsvatten på elden för att få en fin salt röksmak och för att kunna samla upp de rökta saltkristallerna som fastnade runt eldarna.
Vikingarna var ute på haven under långa perioder och de var skicklig på att bevara sin mat genom att röka den.
Denna kärlek till rökt mat, typiskt fisk eller vilt har hållit kvar hos skandinaverna sedan dess.
Det här saltet är en modern variant av vikigarnas rökta salt.
Ett försiktigt rökt salt som omedelbart för tankarna till en pyrande eld utanför en timmerstuga.
Det fantastiska rökta och smaksatta saltet ger härlig röksmak till stekt potatis, tomater, ägg, lax, lamm, fläskkött, kyckling, grillat, majonäs, ost, rött kött, söta grönsaker som morötter och sötpotatis och en hel massa annat.
De delikata aromerna i vikingasalt är fantastiska tillsammans med potatis, kokta ägg och lax.
Vikingsalt är idealiskt för fisk- eller kycklingmarinader och till tofu.
Den rökta smaken är idealisk till fågel, läckert till sommarens grillar, för att krydda spett, paprika eller fläsk- och lammkotletter. Det är galet gott i , potatisgratänger. Prova att gnida in saltet i biffar, strö över körsbärstomater innan de steks eller använd det på toppen av en för Bloody Mary.
Vikingsalt är ett häpnadsväckande salt med sin subtila blandning av rökt salt och starkt smaksatta kryddor.
Svartpeppar, gurkmeja och grillad lök förhöjersmaker utan att bränna smaklökar.
Den fina konsistens löser sig lätt och smakerna blandas snabbt in. Svartpeppar ger karaktär, gurkmeja ger en varm välrundad smak och grillad lök ger en söt ton... Alla dessa smaker förstärker det rökta saltet på ett härligt sätt.
Testa gärna:
Smör med vikingsalt:
Blanda Viking Salt med smör. Perfekt till blinis, med rökt lax och på en grillad eller stekt köttbit.
Vikingsaltmarinerad fisk:
Marinera fisk i saften av 2 citroner med några nypor vikingasalt och några timjankvistar i 4 till 5 timmar, grilla sedan på grillen eller i ugnen.
Vikingsaltgravad lax
Gnid laxsidor med en blandning av Vikingsalt och Savorasenap och grava i kylen i 2 dagar.
Viking Salt Fish Crumble
Strö Viking Salt över fisk i slutet av tillagningen
Potatis med vikingsalt
Tillsätt 1 tsk vikingasalt i kokvattnet och strö några nypor vikingasalt över potatisen precis innan servering;
Béchamelsås med vikingsalt
använd Viking Salt istället för vanligt salt i béchamelsås för en kryddig twist.
Perfekt till ex blomkål eller i lasange
Vikingsalt till gåslevern:
Strö en nypa vikingsalt över kanapéer med foie gras.
Testa gärna ostsufflé med vikingsalt.
Se mer HÄR!
Märke: Terre Exotique
Namn: Sel Viking
Namn: Sel Viking
Nettovikt: 225g
Produktionsland: Frankrike
Innehåll: Salt, svartpeppar, lök, rökarom, dextros, gurkmeja, arom.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | 225g |
Antal i förpackningen: | 1 flaska av glas |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Mer från Terre Exotique
Andra köpte även
Lyckades skala 25 kg äpplen på 20 minuter med denna. Enkelt & effektivt!
185 kr 199 kr
0