Mörk chokladfondant

Användarnamn

Chokladfondant
Mörk härlig chokladfondant som smälter i munnen. En härlig desert som uppskattas av de flesta - unga som gamla.

Ingredienser

150 g Choklad

150 g smör

4 ägg

½ dl (115 g) socker

½ kopp (60 g) vetemjöl

1 skopa glass och några myntakvistar och bär till garnering

Gör så här

Smält chokladen och smöret i en minut i mikrovågsugn eller i en skål över kokande vatten och rör blandningen slät. 
Vispa samman ägg och socker med en visp. Tillsätt chokladen och smöret (inte för varmt) och rör om väl. Sikta i mjöl och rör om tills det blandas ordentligt. 
Fyll formaran till hälften med smeten och frys i minst 2 timmar.

Vid servering: Värm ugnen till 190ºC och grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt kakorna vila i minst 5 minuter innan de tas ut ur formarna. 
Placera kakorna på tallrikar och garnera.

Silikonformar för fondant hittar du här!

Fondant, smet Fondant i frysFondant i ugnenFondant ut ur form

Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 7GAfmH (motverkar spam)
Inga kommentarer