Mörk härlig chokladfondant som smälter i munnen. En härlig desert som uppskattas av de flesta - unga som gamla.
Ingredienser
150 g Choklad
150 g smör
4 ägg
½ dl (115 g) socker
½ kopp (60 g) vetemjöl
1 skopa glass och några myntakvistar och bär till garnering
Gör så här
Smält chokladen och smöret i en minut i mikrovågsugn eller i en skål över kokande vatten och rör blandningen slät.
Vispa samman ägg och socker med en visp. Tillsätt chokladen och smöret (inte för varmt) och rör om väl. Sikta i mjöl och rör om tills det blandas ordentligt.
Fyll formaran till hälften med smeten och frys i minst 2 timmar.
Vid servering: Värm ugnen till 190ºC och grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt kakorna vila i minst 5 minuter innan de tas ut ur formarna.
Placera kakorna på tallrikar och garnera.
Silikonformar för fondant hittar du här!
Inga kommentarer