Gåslever på rostat bröd

Användarnamn

Gåslever på rostat bröd
En enkel gåslever toast som förrätt till alla tillfällen. Gåsleverns historia tar oss tillbaka i tiden 4 500år då man i Egypten upptäckte den speciella smaken av levern. Under romarrikets utvidgning spreds delikatessen till Frankrike som än idag anses vara ank- och gåsleverns centrum. Gåslevern innehåller rikligt med A, D, K vitaminer samt järn och koppar och är väldigt nyttigt.

Ingredienser:


200g hel anklever
1 limpa lantligt bröd
1 burk fikonmarmelad (eller valfri marmelad efter egen smak)
en nypa salt
100g valnötter
Gåslever 100 g La Quercynoise
En klassisk fransk delikatess
179 kr
0
Fleur de Sel Camargue Havssalt
Franskt salt från havet
99 kr
Köp
Info
0
Brödkniv 20 cm Lion Sabatier Edonist
Tandad fransk lyx till brödet
1499 kr
Köp
Info
0
Champagnegelé Au Temps d'Eugénie
"Lika lyxig som god!"
77 kr
Köp
Info
0

Gör så här:


1. Knäck valnötterna och skiva brödet. Rosta brödskivorna på stekpanna.
2. Skär gåslevern i tunna skivor.
3. Smör fikon marmelad på brödskivorna och en skiva gåslever. Avsluta med en nypa salt och några krossade valnötter
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: yGq7pM (motverkar spam)
Inga kommentarer