Klassiska crêpes som kan paras ihop med det mesta och bästa. Testa receptet och tillägg din favorit sylt, nutella, bär och marmelad.
Ingredienser:
1,5dl mjöl (100g)
2krm salt
3dl mjölk
3 ägg
1/2tsk socker
1msk smör
2msk olja eller smör för att steka i
Gör så här:
1. Blanda ihop mjöl, salt och socker.
2. Rör ner 1,5dl mjöl i bunken och rör om tills de inte finns klumpar.
3. Vispa ihop sista mjölken samt ett ägg i taget ner i blandningen tills det blir en jämn smet.
4. Smält 1msk smör och rör ner det i smeten.
5. Låt smeten stå i alla fall 30minuter, men helst upp till en timme, så mjölen hinner svälla.
6. Värm upp en crêpepanna eller en non-stick stekpanna.
7. Lägg en klick smör eller olja i pannan och sprid ut det över hela pannan
8. Häll 0,6dl smet i pannan och vänd pannan så smeten sprids ut till hela botten. Grädda crêpen tills den fått färg och att smeten ovanpå har stelnat.
9. Sväng crêpen och sänk till medelvärme. Grädda till fin färg.
Om du vill ha färdig fyllning kan du breda t.ex. nutella på efter första gången du svänger på crêpen.
Om du vill att de skall smaka sötare kan du tillägga vaniljpulver i första steget.
Inga kommentarer