Ett härligt recept på risotto kokt med rött vin och vår härliga Tryffellycka från Herbaria. Servera risotton med ratatouille och parmesan. Kanske vill någon också ha en droppe tryffelolja på toppen av anrättningen? Receptet kommer från från Herbaria.
Ingredienser:
Risotto:1,5 l grönsaksbuljong
6 msk olivolja
450 g arborioris
0,5 l rödvin)
1–2 msk Tryffellycka (Herbaria)
3 msk kallt smör
50 g parmesanost
Ratatouille:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 zucchini
2 tomater
1 aubergine
1 tsk timjan
Havssalt
1 knippa persilja
Gör så här:
Förberedelsetid: 40 min / tillagningstid: 18 minSkär alla ingredienserna till ratatouillen i stavar, salta lätt på auberginen och låt den dra. Sila bort vätskan. Koka upp grönsaksbuljongen till risotton. Bryn riset i en upphettad kastrull med 2 msk olivolja. Tillsätt rödvinet. Späd med en tredjedel av buljongen, och tillsätt resten under tillagningen, under omrörning. Under tiden riset kokar hettas 4 msk olivolja upp i en belagd stekpanna. Fräs löken tills den blir glansig, tillsätt vitlök och paprika och rör om. Efter 1 min tillsätts timjan, zucchini och aubergine, låt allt fräsa 3–4 min. Plocka bladen på persiljan och hacka dem, rör ner hacket tillsammans med tomattärningarna i grönsakerna och smaka av. Efter ca 18 min är riset klart. Ta kastrullen från värmen och smaka av med Tryffellycka och smör. Lägg upp risotto och ratatouille i djupa tallrikar. Hyvla parmesanost över och servera direkt.
Recept från Herbaria.
Inga kommentarer