Detta lätta och snabba franska delikatessen passar till varje tillfälle. Gratinerade sniglar är perfekta till förrätt med ett glas vitt. Sniglar (escargot på franska) är väl gillade i Frankriket och varje år firar de National escargot day den 24 Maj.
ingredienser:
24st sniglar för 4 små portioner
Rosmarin
Citron
Bröd
Rivost (valfritt)
Vitlökssmör:
150g smör
2-3 stora klyftor vitlök
2tsk citronsaft
2krm salt
1krm vitpeppar
0,5krm cayennepeppar (valfritt)
Tillagning:
Vitlökssmör:
1. Ta ut smöret och låt det mjukna en stund.
2. Rör ihop mjuka smöret med pressad vitlök, citronsaft, salt, vitpeppar och cayennepeppar.
3. Lägg en klivk vitlökssmör i varje snigelskal.
4. Valfritt tillägg en liten mängd rivost som påfyllning
Sniglarna:
1. Ställ ugnen på 250grader. Ställ in ugnen till "grill" inställningen
2. Lägg sniglarna i durkslag och låt dem rinna av.
3. Lägg ner en snigel i varje snigelskal och täpp till skaletmed en till klick av vitlökssmör.
4. Ställ sniglarna på snigelform (om en sån hittas hemma hos er), annars kan man. lägga dem på en ugnsform med stöd av grovsalt som spreds ut på formen.
5. Gratinera sniglarna ca 10 minuter i ugnen
6. Servera med rosmarin, citronskiva och valfri bröd. Här passar ljust bröd bäst.
Vinförslag: Kylt, fruktigt vitt vin. Exempelvis Chardonnay.
Inga kommentarer