Sniglar vilda från Bourgogne 24st
Fransk långsam delikatess
156 kr
Stora vildfångade Bourgognesniglar au naturel från Bourgogne i Frankrike. Vinbärsnäckor (Helix pomatia) har en skaldiameter på 40 – 55 millimeter. De kallas ofta för Escargot de Bourgogne. De anses av många vara den finaste mat-snigeln. Sniglar har varit en del av fransk gastronomi i århundraden och anses vara en delikatess i det franska köket.
Sniglar Bourgogne Au naturel från Couturier 24 st stora sniglar utan skal
Stora vildfångade Bourgognesniglar au naturel från Bourgogne i Frankrike. Vinbärsnäckor (Helix pomatia) har en skaldiameter på 40mm till 55mm. De kallas ofta för Escargot de Bourgogne och anses vara de absolut bästa och dyraste, den finaste mat-snigeln.
Escargots (eller sniglar) har varit en del av fransk gastronomi i århundraden och anses vara en delikatess i det franska köket.
Det vanligaste sättet i Sverige att äta sniglar på är att vitlöksgratinera dem (à la Bourgignonne) med de är också goda att blanda ner i en fin tomatsås kryddad med lite vinäger och örtkryddor. Man kan även fräsa dem med lök, vitlök, paprika och någon annan grönsak tillsammans med vitt vin, en skvätt pernod lite grädde eller creme fraiche, salt & peppar.
Recept på vitlökssmör till sniglar:
100 g smör, 15 g perslija, en (eller 2) finhackad vitlöksklyfta, salt, peppar och en aning riven muskot.
Dryckesförslag:
Till sniglar passar friska och fruktiga vita viner, till exempel Chardonnay, en vit Bourgogne eller ett Alsacevin.
Vill man dricka röda viner till sniglar är lätta eller medelfylliga, bäriga och friska viner att föredra. Kanske ett vin från Rhône eller Languedoc-Roussillon. Även öl funkar med sniglar, då helst ljus och frisk lager eller pilsner.
Kul att veta:
Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men under perioder då man använt starka bekämpningsmedel försvann dom med dagens skonsammare hantering av vingårdarna är sniglarna tillbaka mellan vinrankorna.
Märke: Couturier
Nettovikt: Sniglar 125 g (avrunnen vikt)
Ursprung: Frankrike, Bourgogne
Förvaring: På en torr och sval plats
Ursprung: Frankrike
Paketet innehåller: 1 burk med 24 x stora vilda sniglar från Bourgogne "Au naturel",
Innehåll: Sniglar kokta i court-bouillon (Hélix Pomatia Linné = Vinbärssnäcka) vatten, salt, koriander, gurkmeja.
Allergen: Blötdjur
Näringsvärde per 100g: Energi: 80 kcal 332 kj, Fett: 1,1g (varav mättat fett 0,2g), Kolhydrat: 1,3 g varav mindre än 0,5 g socker, Fibrer: mindre än 1g, Priotein: 16g, Salt: 0,69g.
Stora vildfångade Bourgognesniglar au naturel från Bourgogne i Frankrike. Vinbärsnäckor (Helix pomatia) har en skaldiameter på 40mm till 55mm. De kallas ofta för Escargot de Bourgogne och anses vara de absolut bästa och dyraste, den finaste mat-snigeln.
Escargots (eller sniglar) har varit en del av fransk gastronomi i århundraden och anses vara en delikatess i det franska köket.
Det vanligaste sättet i Sverige att äta sniglar på är att vitlöksgratinera dem (à la Bourgignonne) med de är också goda att blanda ner i en fin tomatsås kryddad med lite vinäger och örtkryddor. Man kan även fräsa dem med lök, vitlök, paprika och någon annan grönsak tillsammans med vitt vin, en skvätt pernod lite grädde eller creme fraiche, salt & peppar.
Recept på vitlökssmör till sniglar:
100 g smör, 15 g perslija, en (eller 2) finhackad vitlöksklyfta, salt, peppar och en aning riven muskot.
Dryckesförslag:
Till sniglar passar friska och fruktiga vita viner, till exempel Chardonnay, en vit Bourgogne eller ett Alsacevin.
Vill man dricka röda viner till sniglar är lätta eller medelfylliga, bäriga och friska viner att föredra. Kanske ett vin från Rhône eller Languedoc-Roussillon. Även öl funkar med sniglar, då helst ljus och frisk lager eller pilsner.
Kul att veta:
Sniglar har alltid frodats naturligt i vingårdarna men under perioder då man använt starka bekämpningsmedel försvann dom med dagens skonsammare hantering av vingårdarna är sniglarna tillbaka mellan vinrankorna.
Märke: Couturier
Nettovikt: Sniglar 125 g (avrunnen vikt)
Ursprung: Frankrike, Bourgogne
Förvaring: På en torr och sval plats
Ursprung: Frankrike
Paketet innehåller: 1 burk med 24 x stora vilda sniglar från Bourgogne "Au naturel",
Innehåll: Sniglar kokta i court-bouillon (Hélix Pomatia Linné = Vinbärssnäcka) vatten, salt, koriander, gurkmeja.
Allergen: Blötdjur
Näringsvärde per 100g: Energi: 80 kcal 332 kj, Fett: 1,1g (varav mättat fett 0,2g), Kolhydrat: 1,3 g varav mindre än 0,5 g socker, Fibrer: mindre än 1g, Priotein: 16g, Salt: 0,69g.
Visa mer
Visa mindre
Vikt: | Avrunnen vikt 125g |
Kanske gillar du även någon av dessa:
Andra köpte även