Ratatouille är en traditionell fransk grönsaksröra som härstammar från Nice, Frankrike. Namnet ratatouille kommer från franska språket och betyder något som är sönderdelat och hoprört. Rätten tillagas ofta med tomater, paprika, zucchini, aubergine och lök. Grytan serveras ofta som tillbehör till andra rätter.
Ingredienser:
1brk krossade tomater
1st röd paprika
1st grön paprika
2st gula lökar
1st aubergine
1st zuccini
3st krossade vitlöksklyftor
3msk olivolja
2-3 droppar tabasco
0,5tsk timjan
1tsk socker
0,5tsk salt
2krm rosmarin
1krm vitpeppar
2st lagerblad
"Lagom stor gryta. Både snygg och i juste kvalitet"
1699 kr
0
Gör så här:
Börja med att hacka löken grovt.Skölj alla grönsaker och skär auberginen, zuccinin och paprikorna i 2x2 cm stora bitar. Kom ihåg att skära bort fästet och kärnan från paprikan.
Skala och hacka vitlöken. Använd press för bäst resultat.
Hetta upp olivoljan i grytan och fräs löken och vitlöken i några minuter. Tillsätt grönsakernaoch fräs några minuter till. Tillsätt krossade tomaterna och rör om ordentligt.
Krydda till slut med rosmarin, timjan, salt, vitpeppar, socker, lagerblad och tabasco.
Låt grytan koka påmedelvärme i minst 20min. För bäst resultat låt grytan koka 40min.
Inga kommentarer