Lättare än så blir det inte! Denna snabba klassiska franska efterrätten är klar på bara 60 minuter. Krämiga mörka chokladtårtan toppad med vispgrädde är perfekt för fika stunder med vänner.
Ingredienser:
200g smör
200g mörk choklad
3 ägg
2,5dl socker
3dl vetemjöl
Glasyr:
1dl vispgrädde
150g mörk choklad
25g smör
"Så snygg att den kan stå på bordet"
1099 kr
0
Tillagning:
Värm upp ugnen till 175grader1. Smält i kastrull smöret och chokladen på låg värme.
2. Vispa sockret och smöret tills det är pösigt och rör sedan ner mjölet.
3. Blanda ihop allt till en jämn smet. Häll ner smeten i en smord springform med löstagbar kant. En form med ca 26cm diameter passar här bäst.
4. Grädda tårtan i nedre delen av ugnen i ca 30min. Tårtan är menad att inte vara genomgräddad, utan krämig inuti. Du kan testa smeten med te.x en tandpetare för att se konsistensen. Om det kommer en liten bit deg på tandpetaren är kakan klar att ta ut ur ugnen. Låt tårtan svalna innan du tar av kanten.
5. Hetta upp chokladen, smöret och gräddan till glasyren på låg värme. Rör ihop allt till en fin smet. Låt glasyren svalna en kort stund innan du häller den på tårtan. Smet på glasyren och ställ tårtan i svalt.
Vispa upp lite grädde för en extra god smakupplevelse.
Inga kommentarer