Fransk baguette Recept

Användarnamn

Fransk baguette
Gör baguette själv hemma som en äkta bagare. Med bara få ingredienser får du bröd till allt från frukost till ost och vin kvällar.

Ingredienser:

50g jäst
5dl ljummet vatten
1msk olivolja
2 tsk salt
ca 14dl vetemjöl
Baguetteplåt 4 rännor
199 kr
Köp
Info
0
Napoletana Tipo 00 italienskt pizzamjöl 1 kg
Äkta italienskt mjöl till äkta pizza
39 kr
Köp
Info
0
Fransk kökshandduk brödsorter
Fransk kökshandduk medvackra bröd
199 kr
Köp
Info
0
Tipo 00 Dallari Italienskt bagerimjöl 1 kg
Italienskt mjöl till bröd & pizza
49 kr
Köp
Info
0

Gör så här:


Värm ugnen till 250grader.

1. Smula ner jästen i ljummet vattnet. Tillsätt salt och olja och rör ihop. 
2. Rör ner mjöl till en jämn smet.
3. Knåda degen länge, helst för hand, gärna upp till 10-15min. Täck över degen och låt den jäsa i 30minuter. Tryck degen ner och jäs den ytterligare 30min.
4. Knåda färdiga degen på bordet och dela degen i 4 delar. Rulla ihop varje bit ihop som en långsmal rulltårta och nypihop ändarna. Ställ dem på oljad plåt.
5. Mjöla brödet ovanpå lite och skär snitt på ytan. Låt brödet jäsa i 20minuter under duk innan du ställer den in i ugnen.
6. Grädda brödet i 15min, tills de får en fin färg. Spraya lite vatten i mellan på brödet då den ligger i ugnen. 
7. Låt brödet svalna på galler så den håller sig knaprig.

Smörj på lite hackad vitlök i smör för en god vitlöksbaguette.
Trägaffel
Mångsidig hjälpreda
59 kr
Köp
Info
0
Margretheskål i stål
"Jättesnygg med framförallt praktisk till allt i köket"
fr. 349 kr
0
Surdegsbakning startset
En god start på baket
fr. 505 kr fr. 516 kr
0
Bakmatta i glasfiber och silikon 40x60cm Blomsterberg
329 kr
Köp
Info
0

Recept

Smörig Croissant
De smöriga och goda croissanterna har fått sin ursprung i Österrike och har senare blivit känt i Frankrike då de uppfann nya sättet att göra våra dagens croissanter pösiga med smördeg.
Pinnbröd med pizzasmak
Smaksatta pinnbröd. Pizzasaken är toppen i pinnbröd. Det här är nästan som napolitansk pizza. Grillad över öppen eld.
Leas fläta
Fluffigt vitt bröd med massor av vallmofrön. Det här är ett riktigt favoritbröd som alltid blir vansinnigt gott.
Mörkt filmjölksbröd
Ett bröd som smakar fantastiskt och går att göra snabbt eftersom det inte behöver jäsa. Mörkt, saftigt och med nyttiga frön. Passar året runt men är speciellt bra till svenska smörgåsbord till jul, påsk & midsommar. Men det är precis lika bra till frukost med smakrik lagrad ost deller en härlig korv.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: kLGFgw (motverkar spam)
Inga kommentarer