Inlägg taggade med "brunch"
Bjud på laxrullar med wasabi på brunchen en twist på den vanliga rökta laxen som brukar bjudas på !
Doppa klasar av fläderblom eller hylle som man säger i skånei pannkakssmet. Stek och ät direkt . Håll i skaftet, doppa i socker, krydda med kardemumma eller ät dem med bär eller bara som dom är. Receptet räcker till ca 20 blomklasar.
Tänk att vakna en söndagsmorgon och känna doften av nystekta fattiga riddare med en aning kanel och kanske lite socker...
Brunchfavorit i NYC. Den israeliska shakshukan med mustig tomatsås, ägg och kanske lite feta har blivit en ny amerikansk brunchklassiker. En härlig rätt serverad direkt ur pannan.
Lite lagom pösiga pankisar som kan gräddas med eller utan bär. Goda till mellis, frukost eller brunch. Av receptet bör man få ut ca 15 pannkakor.
Dressing till Caesarsallad. Gillar du Caesarsallad så kommer du att gilla den här dressingen. Förförande god. Den kan ätas till mycket mer allra bäst är den så klart som tillbehör till den klassiska salladen med romansallad, brödkrutonger, parmesan, kyckling, bacon, lax, tomater eller vad du nu själv föredrar. Det blir ganska mycket dressing. Receptet räcker till minst 8 portioner.
Ett lite annorlunda recept på våfflor men banan och kryddor. För mer neutral smak utesluts kryddorna och valnötterna.
Superhypad och solgul gör den gyllene mjölken succé över världen och serveras nu mer även på restauranger som alternativ till te eller kaffe. Den "hemliga" ingrediensen är gurkmeja en rot med mycket starkt gult färgämne. Roten som är släkt med ingefära har länge använts inom den ayurvediska medicinen och tillskrivs smärtlindrande och anti-inflamatoriska egenskaper. Om du inte smakat är det dags nu. Gör en kopp och kryp upp i soffan.
När jag var liten bakade min mamma ofta våfflor med färsk jäst. Testa gärna att göra receptet med mandelmjöl och få glutenfria våfflor. Det var spännande att se smeten jäsa och bubbla. Receptet bör räcka till minst 8 laggar.
Det här receptet på amerikanska pannkakor innehåller övermogen banan. Det blir gott och är ett smart sätt att göra av med bruna bananer. Mjölsorten kan varieras. Vetemjöl om du vill ha lite finare pannkakor eller en blandning av vete- och grahamsmjöl för grövre plättar. Receptet kan också göras glutenfritt med exempelvis kokosmjöl.