Doppa klasar av fläderblom eller hylle som man säger i skånei pannkakssmet. Stek och ät direkt . Håll i skaftet, doppa i socker, krydda med kardemumma eller ät dem med bär eller bara som dom är. Receptet räcker till ca 20 blomklasar.
Ingredienser:
3 ägg
6 dl mjölk (kan ersättas med laktosfri mjölk eller ex mandelmjölk)
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk smör eller motsvarande
Gör så här:
Vispa samman äggen med hälften av mjölken.
Tillsätt mjölet och vispa till en klimpfri smet. Vispa i resten av mjölken och saltet.
Använd gärna en bra handmixer.
Smält smöret och vispa ner i smeten, då behövs inte så mycket fett vid gräddningen.
Hetta upp laggen.
Doppa fläderblomklasarna i smeten och stek med blommorna ned mot pannan.
Inga kommentarer