Recept på Caesardressing

Användarnamn

Caesardressing
Dressing till Caesarsallad. Gillar du Caesarsallad så kommer du att gilla den här dressingen. Förförande god. Den kan ätas till mycket mer allra bäst är den så klart som tillbehör till den klassiska salladen med romansallad, brödkrutonger, parmesan, kyckling, bacon, lax, tomater eller vad du nu själv föredrar. Det blir ganska mycket dressing. Receptet räcker till minst 8 portioner.

Ingredienser:


2 1/2 dl neutral olja
1 ägg
drygt 2 msk färskpressad citronsaft
1/2-1msk dijonsenap
2-3 sardellfiléer
1-2 vitlöksklyfta
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
riven parmesanost

Gör så här:



Mixa allt utom olja och ost i en mixer eller med stavmixer. Tillsättsedan  oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning. Tricket för att dressingen eller såsen inte ska spricka (skära sig) är att ha sasmma temperatur på alla ingresienser.  Krydda med peppar och salt och smaka av med vitvinsvinäger.
Rör i en näve riven parmesanost.
caesarsallad
Häll upp i en fin skål eller konserveringsburk av glas.

Dressingen vinner på att få dra ett par timmar.
Sen är det bara att arrangera en klassisk Caesarsallad med romansallad, brödkrutonger, parmesan, kyckling, bacon, lax, tomater eller vad du nu själv föredrar.


Saker som kan vara bra att ha:
 dijon   Bamix Vitpeppar 
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: DFSqbR (motverkar spam)
Inga kommentarer