Lite lagom pösiga pankisar som kan gräddas med eller utan bär. Goda till mellis, frukost eller brunch. Av receptet bör man få ut ca 15 pannkakor.
Ingredienser:
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (eller testa med tex mandelmjöl eller teffmjöl för ett glutenfritt alternativ)
2 msk socker (kan uteslutas)
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ev färska eller frusna bär
smör till stekning
florsocker att pudra över
Lönnsirap är ett klassiskt tillbehör
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, vispa ner mjölk, smör och ägg. Vispa till en slät smet. Använd gärna en staxmixer. Smält lite smör i en panna eller plättlagg och stek små pannkakor. Efter 1-2 minuter börjar ytan bubbla och det är dags att vända. Stek ungefär lika länge på andra sidan.
Under stekningen innan det är dags att vända pannkakan kan du strö på bär som får steka in i kakan. Det är jättegott. Testa tex blåbärllon eller, hallon eller tranbär.
Pudra nygräddade pannkakor med florsocker.
Inga kommentarer