Smaksatta pinnbröd. Pizzasaken är toppen i pinnbröd. Det här är nästan som napolitansk pizza. Grillad över öppen eld.
Ingredienser:
5 dl vetemjöl special1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 mozarella i småbitar
1,5 dl riven ost
3 tsk oregano
2 dl vatten
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser, blanda ner osten och sedan vattnet.
Ta lite vatten i taget tills att du får en bra deg som inte är för kladdig.
Lägg degen i en plastpåse och ta den med i ryggan på utflykten eller bara ut i trädgården eller till grillplatsen.
När det är dags för grillning:
Ta en degboll ( liute större än en pingisboll men inte så stor som en tennisboll) och rulla en till en deg-orm mellan händerna.
Linda degen runt en grillpinne och grilla över öppen eld.
Bröden är färdiga när de kan dras av pinnen utan att det sitter kletig deg kvar på pinnens utsida.
Testa gärna att tillsätta andra smaker som du gillar.
För ännu med pizzasmak kan man tillsätta torkade tomater eller små olivbitar.
Tänk bara på att inte göra degen för blöt och kletig.
Inga kommentarer