2016-10-18 @ 14:33:00
Lite nyttigt och lyxigt i chokladen gör den ännu godare.
Pimpa chokladen
Familjens chokladsug blev plötsligt stort så vi gjorde några egna vackra chokladkakor idag. Det är superenkelt, gott och kakorna går att göra lite extra fina och lyxiga med några enkla trix. Jag gör gärna ett helt gäng kakor å en gång. De är bra att ha på lut i skåpet eftersom jag tycker det är en perfekt avslutning på en middag oavsett om man har hemgjorda eller vackra inköpta. Delade fina chokladkakor i en skål eller på ett fat med eller utan kaffe passar både unga och gamla.
Idag gjorde vi flera fina kakor. En med några lite nyttiga inslag men den är också ett perfekt blickfång.
Grön choklad!
Den gröna färgen kommer från en av mina favoriter - matchan - det gröna japanska tepulvret som används i teceremonier. Det är verkligen späckat men nyttigheter.
Vit choklad (inte lika nyttig kanske...) "färgas" med matchan och på toppen lade vi lite snygga kokoschips och torkade jordgubbar. Dessutom lyxade vi till det hela med lite guldstänk på toppen.
Nästa kaka blev vit med glittrande guld. Chokladformarna penslades först med lite guldstoff utblandat med sprit, spriten dunstar ganska snabbt om man målar tunnt med en pensel och guldet lämnas kvar för att fästa på chokladen som fylls i formen. På toppen lade vi hackade nötter som färgats med guld.
Den tredje blev en variant av den andra. Samma procedur men med mörk choklad och bronsfärgade nötter.
Recept på matchakakan hittar du HÄR!
Recept på den guldbeströdda vita kakan hittar du HÄR!
Lite användbara prylar och råvaror:
Inga kommentarer