Choklad i våfflorna är fantastiskt gott. Riktigt goda till starkt kaffe med lite florsocker på toppen hackad choklad och en klick grädde. En annan variant är att lägga till en klick lemoncurd och en kvist mynta.
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
3 msk florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
3 dl vispgrädde
2 1⁄2 dl iskallt vatten
Ev ca 1 dl hackad choklad eller chokladlinser om du vill ha riktigt mycket chokladsmak.
smör
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser och vispa grädden. Häll i vattnet och hälften av grädden i det torra och rör ihop till en slät smet. Vänd ner resten av grädden i smeten. Värm våffeljärnet och pensla laggarna inför första våfflan med smör. Grädda våfflorna, sikta över florsocker och servera direkt med vispad grädde och riven choklad. Variera med att äta lemoncurd till och garnera med färsk mynta eller citronmeliss.
Inga kommentarer