Chokladtårtbottnar Recept

Användarnamn

Chokladtårtbottnar
Lite kompakta och saftiga bottnar perfekta till goda tårtor med härliga fyllningar. Jag delar ibland smeten i 2 delar och gräddar i en liten springform 12cm i diameter. Då får man 2st små men höga tårtor. Även om jag gör en tårta tar jag gärna en lite mindre form och får en högre tårta.

Ingredienser:


1 dl kakao
1+1 dl socker
2 dl mjölk
150 g mjukt smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Gör så här:


Vispa ihop kakao och mjölk med hälften av sockret. Låt blandningen koka upp och låt svalna. Vispa under tiden smöret och resten av sockret vitt och pösigt, helst i maskin.

Vispa ner äggen i smör- och sockersmeten, ett i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och varva ner det och mjölkblandningen omväxlande i socker- och smörblandningen. Se till att inga klumpar blir kvar.

Häll smeten i en smord form på ca 20 cm och grädda kakan i ugnen 175°C i ca 40 min.

BRA ATT HA:

Kakao   Springform   Springform
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: d3Y9aC (motverkar spam)
Inga kommentarer