Klassisk kladdkaka är enkel och snabb att baka. Den kan piffas till lite extra med spännande smaksättning. Testa chili, hallon, citrus eller nötter.
Ingredienser
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 krm salt
Tillsätt gärna en smakfavorit.
0,5-1 dl färska eller frystorkade hallon eller jordgubbar i bitar.
citrusskal ex rivet skal av apelsin, citron eller lime
nötter, t ex 1 dl hackade valnötter, mandel eller pistaschnötter
2 krm Jalapeñoflakes
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en springform med löstagbar kant.
Smält smöret och rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
Blanda mjöl, kakao och salt, rör ner det och smöret i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
Låt svalna så att kladdet sätter sig.
Inga kommentarer