Inlägg taggade med "hallon"
Posset är en brittisk dessert som påminner om pannacotta, Coulis är en sås på bär. Bästa kombon!
En sprudlande frisk och fräsch drink med syra från både rosenkvitten och hallon istället för lime eller citron.
Nyttiga raw foodbollar för lakritsälskaren! De här enkla bollarna fyllda med lakrits, fänkål och dadlar rullar du snabbt ihop till fredagsmyset.
Söt och syrlig, kladdigt god med vackert röda hallon.Kakan kan även bakas med andra bär eller fruktbitar.
Kanske ska vi kalla det hallongrädde eller bärgrädde. Det är nämligen just vad det är. Inget gelatin eller annat. Bara bär och grädde. Den som vill tillsätter en smula socker, Den blir ju så klart inte tillräckligt stabil för att göra en moussetårta av men som enklare fyllning eller att bara äta funkar den fint.
Superenkelt, effektfullt och smaskigt sött men med tydlig hallonsmak.
Klassisk kladdkaka är enkel och snabb att baka. Den kan piffas till lite extra med spännande smaksättning. Testa chili, hallon, citrus eller nötter.
Hallon lakrits & pilgrimsmuslor i spännande kombination! Ett recept av Esteban ́s matkreatör Catharina Fundin som också står för bilden.
Hallon och lakrits är en omtyckt kombination. Testa godisbollar utan tillsatt socker med den kända godissmaken. Den modiga testar att byta hallonpulver mot blåbär- eller svartvinbärsdito. Den som inte gillar lakrits slopar det eller ersätter med vaniljpulver. Kulorna till vänster på bilden är rullade i hallonpulver några till höger om dessa har inget pulver på utsidan och de bruna längst till höger är rullade i lakritspulver.
En vacker chokladkaka med matcha, bär och kokos. Dekorerad med guld!
Egen sylt fylld med bär smakar fantastiskt! Bevara sommarens smaker i vackra glasburkar och ta fram till pannkakor, bakverk, ostar och annat gott.
Underbart söta och lika goda. Så kakor med mandel och matcha fyllda med hallon som passar fint till en kopp te eller kaffe. Receptet ger ca 72st små kakor.
Så gott... Så vackert... Krispigt pajskal fyllt med matchakräm och hallon. Receptet ger 2 runda pajer ca 25cm eller kantiga kantig 35x12 alternativt 30x20cm. Testa att göra en av pajerna med mörk choklad eller mjölkchoklad i botten på skalet istället för den vita. Det blir lika gott men en helt annan grej.