Nyttiga raw foodbollar för lakritsälskaren! De här enkla bollarna fyllda med lakrits, fänkål och dadlar rullar du snabbt ihop till fredagsmyset.
Ingredienser:
0,5 tsk fänkålsfrö2- 2,5 dl cashewnötter
0,5 tsk lakritspulver
1 nypa salt
12-15 kärnfria mjuka torkade dadlar
2 msk vatten
Frystorkade hallon eller hallonpulver till garnering
Gör så här:
Börja med att mortla fänkålsfröna och mixa sedan dem med nötterna i en matberedare tills det blir till ett mjöl.Lägg sedan till resten av ingredienserna och mixa slätt.
Ibland kan man behöva lägga till lite mer vatten om smeten blir för hård, det är bara att testa sig fram tills det blir en bra konsistens.
Rulla ihop till bollar och rullla de sedan i de hackade frystorkade hallonen eller i hallonpulvret.
Låt bollarna stå i kylskåpet i runt 1 timme innan de serveras.
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer