Kanske ska vi kalla det hallongrädde eller bärgrädde. Det är nämligen just vad det är. Inget gelatin eller annat. Bara bär och grädde. Den som vill tillsätter en smula socker, Den blir ju så klart inte tillräckligt stabil för att göra en moussetårta av men som enklare fyllning eller att bara äta funkar den fint.
Ingredienser:
300g frysta hallon (eller färska)
3 dl grädde,
ev någon msk florsocker
Gör så här:
Vispa grädden hårt och vänd ner de nästan tinade bären eller färska dito. Smaka av med socker om det behövs.
Använd som fyllning i tårtor eller ät den direkt.
Personligen gillar jag moussen bäst utan socker.
Tips:
Vill du ha lite fastare och en aning syrligare mousse utan gelatin kan du byta 1dl grädde mot philadelphiaost.
Testa med andra bär.
Jordgubbar
Björnbär
Blåbär
Hjortron
osv....
2 Kommentarer
#2
*****
Kan man göra den med jordgubb och banan?
2019-06-17 @ 16:45:39
#1
Susan Nabhani
Den var fantastiskt god! Älskar FreakyKitchen!
2018-11-04 @ 18:56:56