Citron-& fläderblomposset med hallon coulis

Användarnamn

Citron-& fläderblomposset med hallon-coulis
Posset är en brittisk dessert som påminner om pannacotta, Coulis är en sås på bär. Bästa kombon!

Ingredienser:

3 dl vispgrädde
1 dl socker
Skal och saft från 1 citron
2 msk fläderblomssaft
1 dl hallon
2 msk socker
Saft från 1/2 citron
Serveringsfat avlångt löv
Vacker på bordet
fr. 825 kr
0
Serveringsglas 4st för frys & ugn
Tål temperaturer mellan -20 och 300 grader.
291 kr
Köp
Info
0
Bamix Cordelss sladdlös stavmixer svart
"Så skönt att slippa sladden och att behöva ha eluttag över allt"
4599 kr
Köp
Info
0

Gör så här:

Häll vispgrädden i en kastrull och tillsätt sockret. Rör om tills sockret löst sig helt.
Tillsätt citronskal, citronsaft och fläderblomssaft och rör om.

Värm blandningen på medelvärme tills den börjar koka.
Låt den sedan sjuda i ca 3 minuter under omrörning.

Häll blandningen i fyra små glas eller koppar och låt dem svalna.
Ställ sedan in dem i kylskåpet och låt dem stelna i minst 3 timmar.

Förbered hallonsåsen genom att blanda hallon, socker och citronsaft i en kastrull.
Värm på medelvärme tills hallonen mjuknar och börjar koka. Låt sedan såsen svalna och mixa den sedan till en slät konsistens.

Servera posset i glas eller koppar och toppa med hallonsås.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: qrMSYS (motverkar spam)
Inga kommentarer