Posset är en brittisk dessert som påminner om pannacotta, Coulis är en sås på bär. Bästa kombon!
Ingredienser:
3 dl vispgrädde1 dl socker
Skal och saft från 1 citron
2 msk fläderblomssaft
1 dl hallon
2 msk socker
Saft från 1/2 citron
"Så skönt att slippa sladden och att behöva ha eluttag över allt"
4599 kr
0
Gör så här:
Häll vispgrädden i en kastrull och tillsätt sockret. Rör om tills sockret löst sig helt.Tillsätt citronskal, citronsaft och fläderblomssaft och rör om.
Värm blandningen på medelvärme tills den börjar koka.
Låt den sedan sjuda i ca 3 minuter under omrörning.
Häll blandningen i fyra små glas eller koppar och låt dem svalna.
Ställ sedan in dem i kylskåpet och låt dem stelna i minst 3 timmar.
Förbered hallonsåsen genom att blanda hallon, socker och citronsaft i en kastrull.
Värm på medelvärme tills hallonen mjuknar och börjar koka. Låt sedan såsen svalna och mixa den sedan till en slät konsistens.
Servera posset i glas eller koppar och toppa med hallonsås.
Inga kommentarer