Recept på halstrade pilgrimsmussla med lakrits, hallon & basilika vinägrett

Användarnamn

Halstrade pilgrimsmusslor med lakrits, hallon & basilika vinägrett
Hallon lakrits & pilgrimsmuslor i spännande kombination! Ett recept av Esteban ́s matkreatör Catharina Fundin som också står för bilden.

Ingredienser:




4 stora eller 8 små pilgrimsmusslor
4 krm salt
2 tsk olivolja

Till vinägretten:
ca 1 dl finhackade basilikablad (gärna Taibasilika som har smak av lakrits)
3 msk olivolja
1 msk hallonvinäger
1 tsk honung
0.5 krm salt
1 tsk lakritspulver


Gör så här:



Tina musslorna om de varit frysta.
Rör ihop eller mixa alla ingredienser till vinegretten.
Torka musslorna torra, salta och peppra och pensla med olja. Halstra eller grilla i varm stekpanna eller grilla tills de är genomvarma, ca 1-2 min på var
sida.
Lägg upp på tallrikar och ringla över vinegretten, garnera gärna med färska hallon och basilikablad.


Catharina Fundins vintips: Mousserande rosé, gärna av Pinot Noir.
  Olivolja  HallonvinägerLakritspulver Raw   Ibizasalt  Trio Noir
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: gysCuX (motverkar spam)
Inga kommentarer