Chokladganach - chokladtryffelfyllning till praliner - Recept

Användarnamn

Chokladganach till praliner
Ganach eller chokladtryffel-fyllning. Ett bra grundrecept För ca 30 praliner.
Mörk choklad 70% i pellets 2,5kg
659 kr
Köp
Info
0
Kakaosmör 2kg
Äkta kakaosmör i storpack
588 kr
0
KEE-seal spritspåse engångs 53cm 72st 2,1liter
237 kr
Köp
Info
0
Kee-seal engångs spritspåse 30cm 100st 35cl
Spritspåsar på rulle - proffsens favorit!
249 kr
Köp
Info
0

Ingredienser:

200 g choklad av god kvalitet (vit, ljus eller mörk)
1 dl vispgrädde
1 msk honung eller glukos
30 g smör
Mjölkchoklad i pellets 2,5kg
Underbar ljuschoklad med karamelliserat socker
459 kr
Köp
Info
0
Rostfri tillredningsskål
"Bra bunkar som passar till det mesta"⭐️⭐️⭐️⭐A...
fr. 195 kr
0
Ballongvisp
Få volym snabbt
fr. 188 kr
0

Gör så här:

1. Använd choklad i pelletsform eller hacka choklad från block ganska fint.
2. Koka upp grädde och honung.
3. Häll den kokande grädden över chokladen under mixning med stavmixer.
4. Tillsätt smör och fortsätt mixa till slät konsistens.
5. Tillsätt eventuell smaksättning. Exempelvis 1,5-2 msk. likör, whiskey eller annan smaksättare.
6. Låt svalna till ca 28°C.
7. Fyll i pralinskal med hjälp av en sprits, låt stå över natten och locka med tempererad choklad.
8. Förvara ganachen i en bunke om du vill använda den senare.

Mikra den sedan försiktigt och mixa slät. Fyll på spritspåse.
OBS! Förvara inte ganachen i spritspåsen över natten.
Den blir svår att värma i spritsen. En liten bunke är bättre.

Recept

Chokladpraliner enkla
Gör egna chokladpraliner i silikonformar. Superenkla praliner som även kan göra av nybörjaren.
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 9pgjrX (motverkar spam)
Inga kommentarer