Glutenfria muffins med hallonfrosting. Ett enkelt och snabbt recept med riktigt god frosting med hallon.
Ingredienser:
Muffinssmet:4 ägg
1 dl sukrin melis eller florsocker
150 g smör, smält
1 dl vispgrädde
100 g färskost
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Frosting:
100 g färskost
1 dl sukrin melis eller florsocker
16–20 st hallon
Gör så här:
Börja med att muffinssmeten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman sukrin melis och äggen poröst.
Tillsätt smöret, grädden och Philadelphia osten.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Ha i smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i 25 minuter.
Fortsätt sedan med frostingen.
Blanda ingredienserna bra till en jämn smet.
Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
Bred över eller spritsa muffinsen med frostingen.
Saker som är bra att ha:
Inga kommentarer