Tårtbottanr blir absolut godast om du bakar dem själv. Det här är det enklaste och bästa receptet.
Den här metoden går att använda till kakor av olika storlek.
Ställ 3 lika stora skålar eller glas bredvid varandra.
Knäck ägg i en skål. I skål nummer 2 häller du socker och i den tredje fylls till hälften med potatismjöl och hälften vanlig vetemjöl (enbart vetemjöl funkar ochså men med potatismjöl blir kakan luftigare).
Lägg till 2,5 bakpulver per 5 ägg.
Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en bakform eller springform.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt gärna med elvisp.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Vänd ihop försiktigt och häll smeten i formen.
Baka kakan på mittersta falsen i ugnen ca 45 min.
Öppna inte luckan under gräddningen, det kan att få kakan att sjunka och bli dödbakad.
Ta ut den efter ca 45 miniuter och låt svalna helt i formen.
När kakan har kallnar är den redo att användas.
Riktmärke: Till en springform eller bakform 26 cm i diameter går det åt ca 8 ägg och 3 tsk bakpulver.
Sockerkaksbottnarna går fint att baka i förväg och frysa in så att du i lugn och ro kan lägga ihop och dekorera vid ett senare tillfälle.
Bra att tänka poå om du ska ställa till med stort kalas, studentmottagning, dop eller någon annan spännande festlighet.
Jag använder ofta en justerbar tårtring som kan ställas in i olika mått.
Ringen ställs direkt på plåten med papper (ev med bakmatta i botten).
Man kan forma och vilka ett papper runt ringen för att vara helkt säker på att undvika läckage.
Står ringen plant på underlaget brukar det funka fint utan.
Vill man att kakan ska kunna bli högre än ringen går det fint att fodra med bakplåtspapper.
Ställ 3 lika stora skålar eller glas bredvid varandra.
Knäck ägg i en skål. I skål nummer 2 häller du socker och i den tredje fylls till hälften med potatismjöl och hälften vanlig vetemjöl (enbart vetemjöl funkar ochså men med potatismjöl blir kakan luftigare).
Lägg till 2,5 bakpulver per 5 ägg.
Värm ugnen till 175°. Smörj och mjöla en bakform eller springform.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt gärna med elvisp.
Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet.
Vänd ihop försiktigt och häll smeten i formen.
Baka kakan på mittersta falsen i ugnen ca 45 min.
Öppna inte luckan under gräddningen, det kan att få kakan att sjunka och bli dödbakad.
Ta ut den efter ca 45 miniuter och låt svalna helt i formen.
När kakan har kallnar är den redo att användas.
Riktmärke: Till en springform eller bakform 26 cm i diameter går det åt ca 8 ägg och 3 tsk bakpulver.
Sockerkaksbottnarna går fint att baka i förväg och frysa in så att du i lugn och ro kan lägga ihop och dekorera vid ett senare tillfälle.
Bra att tänka poå om du ska ställa till med stort kalas, studentmottagning, dop eller någon annan spännande festlighet.
Jag använder ofta en justerbar tårtring som kan ställas in i olika mått.
Ringen ställs direkt på plåten med papper (ev med bakmatta i botten).
Man kan forma och vilka ett papper runt ringen för att vara helkt säker på att undvika läckage.
Står ringen plant på underlaget brukar det funka fint utan.
Vill man att kakan ska kunna bli högre än ringen går det fint att fodra med bakplåtspapper.
Inga kommentarer