Baka lavendelskorpor med choklad, nötter och mandel. Lavendelsmaken kommer till sin rätt ihop med mandel och choklad. Den här lilla kakan blir lätt en favorit!
Ingredienser:
100 g mörk choklad linser eller hackad kaka
150g nötter eller mandel eller blandningar ex100 g valnötter & 50 g mandel
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl honung
1 ägg
3/4-1 dl torkade lavendelblommor (öka mängden om du har färska)
1 tsk vaniljpulver
6 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka mandel, nötter och eventuellt chokladen grovt. Hacka över blommorna så att aromen sprids.
Vispa smör, socker och honung vitt och pösigt. Blanda i ägget och mjölet blandat med vaniljpulver, bakpulver, choklad och nötter.
Forma degen till 6 smala, tillplattade längder och grädda på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna och skär sneda bitar. Vänd den skurna ytan uppåt och grädda eller torka i ugnen ytterligare ca 10 minuter.
Tips! Om du använder färsk lavendel behöver du i de flesta fall ungefär dubbel volym av motsvarande torkad lavendel.
Inga kommentarer